We zijn begonnen! Twitkerst2016

Gepubliceerd door Cecilia op

De lootjes zijn getrokken!

En wat nu?

Omdat er best veel nieuwe dames en heer zich hebben aangemeld, zal ik nog even vertellen wat de bedoeling is.

Allereerst wil ik zeggen dat ik erg blij met de vele aanmeldingen! Er doen 66 dames en heren mee.Wat een fijn aantal weer. Elk jaar is het maar weer afwachten, of iedereen er wel weer zin in heeft.

Maar nu eens zien wat moet er allemaal gebeuren nu je een lootje hebt gekregen.

 

  1. Je gaat eerst het verlanglijstje maar eens doornemen. Wat staat er allemaal op? Waar houdt diegene van, of juist niet. Probeer daar wel rekening mee te houden. Ook al mag je hem of haar verrassen, het is wel de bedoeling dat het wel leuk is voor je lootje!
  2. Ga op pad voor je lootje (online of lekker de stad). Of ga zelf aan de slag om een cadeautje te maken. Dat kan natuurlijk ook. Er zijn genoeg dames zo creatief om zelf cadeautjes te maken. Ik zelf vind dat juist er leuk als een ander een zelf gemaakt cadeautje geeft. Probeer rond de 12,50€ uit te komen qua cadeautjes. Meestal ben ik wel wat duurder uit. Maar het moet niet zo wezen dat je er ver boven zit. Ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, maar het budget is niet voor niet zo ingesteld dat het voor iedereen goed te doen is.
  3. Pak je cadeautjes mooi in. Een lintje of een kaartje er aan maakt het al een echt cadeautje. Ik heb op  Pinterest een bord met allemaal kerstdecoratie en inpaktips. Mocht je nog inspiratie nodig hebben kijk dan hier: DIY X-mas of Giftwrapping 
  4. Dan moet het ook nog verzonden worden. Als je er zin in hebt, maak je van de doos ook een groot cadeau. Mijn meeste pakketten, die hier de deur uitgaan, zijn van binnen ook gezellig versiert. Denk aan crêpepapier aan de binnenkant en daar de pakjes op leggen. Of beplak de binnenkant met stickers of leuke plaatjes. Zorg dat alles goed ligt en niet te veel kan bewegen in de doos. Maak zeker gebruik van bubbeltjesplastic of extra proppen papier. Happiness is, bubblewrap. - Cute Happy Quotes: Je kan de buitenkant van de doos ook erg leuk versieren. Maak gebruik van een bijvoorbeeld een rol behangpapier om de doos mee in te pakken. Plak daar dan weer mooie plaatjes op of maak met washi tape leuke figuurtjes.Cadeau origineel inpakken 03:
  5. Mocht je de buitenkant versiert hebben, wil je wel dat het allemaal heel en netjes bij je lootje komt! Sommige van ons gebruiken een vuilniszak om daar de doos weer in te doen en dan goed dicht tapen. Dat gaat heel goed. Zo heb ik zelf regelmatig pakjes verzonden en ontvangen. Maar dat staat natuurlijk niet zo gezellig onder de boom (boven op de kast). Dus als je dat doet, laat het mij even weten dan geef ik het door aan jou lootje dat de vuilniszak er af gehaald kan worden.
  6. Op de buitenkant van de doos zet je dat het voor #Twitkerst is, dan weet je lootje dat het nog niet gelijk uitgepakt kan worden. Laat aan de buitenkant ook nog niet weten van wie het pakje komt. Ik zet er meestal als afzender op: #Twitkerst postcode en huisnummer. Dan weet de postbezorger voldoende mocht het pakket retour moeten.
  7. En dan kan je eindelijk naar het postkantoor. Zorg er voor dat je uiterlijk 17 december je pakket post. En echt die tijd heb je in december echt nodig. Ga er niet van uit als je het donderdag pas verzend dat het vrijdag of zaterdag er is. En geloof mij, dat is niet goed voor de ontvanger of voor mij als er op zaterdag nog pakjes bezorgd moeten gaan worden.Dat levert te veel stress op. Dat willen jullie de ander en mij niet aan doen. Dus zaterdag 17 december is echt het laatste moment dat je naar het postkantoor kan.
  8.  Je vraagt bij het postkantoor Altijd  om een verzendbewijs! Dat is voor mij ook het bewijs dat jij echt hebt verzonden. Je maakt een foto van je bewijs en stuurt die via mail of DM naar mij toe. En mocht jouw cadeau in een envelop of door de brievenbus passen, dan verzend je het als brievenbuspakket. Daar krijg je ook een bewijs van. 
  9. Je kan tegenwoordig ook je pakket online al aanbieden. Alleen daar moet je een e-mailadres van de ontvanger invoeren. Nu hebben jullie in principe niet de email van jullie lootje. Dus als jullie daar dan mijn mailadres voor willen gebruiken is dat geen probleem. Gebruik dan info@twitfeestjes.nl daar voor.
  10. En dan is het wachten tot je zelf een pakje ontvangt. Zo gauw je een pakje hebt ontvangen, meld je dat bij mij. Ook maak ik een Google document waar je het op kan invullen.

En over pakjesavond zelf hoor je mij later!

Ik wens jullie heel veel plezier in deze drukke maar gezellige periode.

Nog even een vraagje, ben jij een fanatieke pinner en wil je graag bijdragen aan mijn borden voor kerst, laat het maar weten. Dan kan ik je toevoegen!

Facebook Comments

1 reactie

Twitkerst 2016: mijn eerste keer ~ Anja Van Ginneken · 9 december 2016 op 10:44

[…] doe voor het eerst mee aan twitkerst. Met een # graag! Want #twitkerst is een event van Twitter. En het begon voor mij […]

Reacties zijn gesloten