#twitkerst 2016

Gepubliceerd door Cecilia op

image

Hallo lieve (bijna) deelnemers,

Dit is de vijfde editie van #twitkerst. Dus een extra feestje voor mij.

Ik zou het te gek vinden als jullie dat met mij mee vieren. Ik ga proberen iets leuks te bedenken om het voor jullie ook extra leuk te maken.
Ik zal hier nog even uitleggen wat er de bedoeling is van #twitkerst. De regels zijn niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Dus voor de ouddeelnemers is het vast wel duidelijk.

Het belangrijkste is dat je er veel plezier aan beleefd. Met de voorpret, tijdens het bedenken en maken van je pakketje. Maar zeer zeker ook tijdens twitkerst op 24 december zelf.
Dat is voor mij altijd een hele gezellige maar drukke avond.

Maar voor jou is het belangrijk, dat als eenmaal de lootjes zijn getrokken, je eigenlijk niet meer terug kan trekken. Jij verwacht een mooi pakje, maar de ander ook. En als jij besluit niet meer mee te willen doen, stel je degene die je hebt getrokken zwaar teleur.  Dat willen we niet.

Wat misschien wel goed is om te weten, voor we verder gaan, wat het “budget” is. Het is de bedoeling dat je een cadeautje koopt van ongeveer  €12.50. De verzendkosten komen daar nog boven op.

De lootjes trek ik zelf op 3 december. Gewoon op de ouderwetse manier. Met geschreven lootjes in een schaal 🙂
Als ik de lootjes heb verdeeld, krijg je van mij een mail. Daarin staat vermeld wie je lootje is en krijg je in een bijlage zijn/haar gegevens. Ik probeer er rekening mee te houden dat als je al eerder hebt meegedaan, je dit keer niet hetzelfde lootje krijgt.


Dan ga je aan de gang, je lootje bestuderen, cadeautjes kopen en/of maken, je cadeautjes mooi inpakken en dan in alles in een doos of envelop en die eventueel ook nog leuk versieren. Een gedicht is niet verplicht, wel leuk als je het kan. Maar een briefje of kaartje met daarop wie je bent is wel handig. Natuurlijk mag dat ook heel cryptisch, zodat de ontvanger op zoek moet gaan naar wie de gever is. Je zorgt er in ieder geval voor dat je pakketje een feestje op zich is.

Als dat klaar is, kan je pakket op de post.

Verzend altijd met track & tracé.  Ik wil namelijk graag een bewijs dat jij je pakje verzonden hebt. Zo gauw jij hebt verzonden, stuur je mij een berichtje met daarin dat je verzonden hebt en (een foto van ) de code. En voor jezelf is het makkelijk als het om er achter te komen of je pakje is aangekomen.  Het streven is om het voor 17 december te verzenden ivm de drukte bij PostNL. Probeer je ook aan die verzenddatum te houden. Want pakjes die te laat komen is niet leuk.


En dan begint het grote wachten tot 24 december. Ik wil graag om 20.30 beginnen met uitpakken. Maar zoals alle jaren blijkt, zijn er altijd wel mensen die eerder beginnen of juist later. Dat is zeker geen probleem.  Mocht blijken dat je er op de avond zelf er niet bent mag je natuurlijk ook eerder op de dag of de volgende dag uit pakken. Maar laat het mij wel even weten, zodat ik eventueel je gever kan inlichten als ze je mist.

Ik zelf hou heel erg van de kleine tipjes van de sluier, die gedeeld worden op twitter. Als je dat doet gebruik dan de hashtag #Twitkerst. We zien graag hoe jij bezig bent voor #Twitkerst.

Die hashtag wordt regelmatig gecheckt door mij en vele andere denk ik zo.  En als je zeker wilt dat ik iets zie dan vermeld je mij even @twitkerst of @CeciliaStok in je tweet.

Mocht je nog vragen heb, stel ze gerust.

Dat kan via de mail of gewoon op twitter.

Kan jij je vinden in deze “regels” en is het allemaal duidelijk? Wil je dan ook gezellig mee doen? Dan kan je hier het formulier invullen.

Nog even een mededeling voor de mensen met een gesloten account. Ik merk dat daar wat problemen van komen. Voornamelijk door dat men niet kan zien wat jij plaatst. Het is wel verplicht om de gever te bedanken. Maar met een slotje is dat dus niet voor iedereen zichtbaar. Daarom vraag ik je om of je profiel tijdelijk open te zetten. Of om iedereen te accepteren die meedoet met #twitkerst. 

Voor nu hoop ik dat je nog even geduld hebt, want het wachten op de lootjes kan voor sommigen al te lang duren. Maar als het goed is heb je op 3 december je lootje in de mail.

Liefs, Cecilia

Facebook Comments