Budget

Gepubliceerd door Cecilia opBudgetKom jij uit met het voorgestelde budget?

 

Het budget is voor elke swap die er is wel een puntje om over na te denken.

Want hoe stel ik, als organisator, het juiste bedrag vast. Want reken je de verzendkosten er bij in, of moet dat apart?

En kom je voor dat bedrag wel uit? Kan je wel wat leuks kopen voor dat bedrag?

Vaak lees ik dat er toch het bedrag wordt overschreden. Ook ik maak mij daar schuldig aan.

Swappen

Tegenwoordig zijn er vele swaps. Toen ik met #Twitkerst begon, waren er op twitter nog niet heel veel swaps, en heb ik veel zelf moeten uitzoeken. Niet erg, al doende leert men toch?

Maar op het moment is er best een overvloed aan swaps, en ik doe er zelf ook aan mee. Waar ik begon met alleen twitkerst is het mede door jullie uitgegroeid tot 4 swaps in het jaar. Zo af en toe doe ik er nog een kaartenswap bij.

Ik zie op Instagram heel veel verschillende swaps voorbij komen, veelal georganiseerd door bloggers. Wat dacht je van een mamaswap, postcardswap, Echtepostiscool, kinderboekenswap, babyswapnl, instaswap, payitforwardswap, blommieswap, teaswapholland, en paasontbijtswap.

Er is dus genoeg keuze voor iedereen.  En voor ieder swapfeestje zal ook een budget worden vast gesteld.

 

Hou jij je aan het bedrag?

Voor vele swaps zal het moeilijk wezen.

Als ik eerlijk ben, onder de 10 euro is het bijna geen doen om er iets leuks van te maken.BerekeningTenminste niet als je meerdere cadeautjes wilt geven. Ik vind het altijd een kunst om voor het vastgestelde bedrag meerdere cadeautjes te kunnen kopen. Maar ik wil ook niet altijd naar de Action. Niet dat er iets mis is met de Action, maar mijzelf kennende heb ik alle leuke spulletjes van de Action in huis, en ik ga er van uit dat mijn lootje dat vaak ook al heeft.

Vaak probeer ik ook wat zelf te maken, maar dat reken ik niet bij het uitgegeven bedrag. Alle decoratiemateriaal komt uit eigen voorraad of ik koop weer wat nieuws, maar ook dat reken ik niet mee.

Maar ook dit keer kwam ik niet uit met het vastgestelde bedrag. En ik was gelukkig niet alleen.

Ook met eerdere feestjes lukt het niet:

Nu wil ik het bedrag niet verhogen, omdat het wel leuk moet blijven. Sommige van ons doen met meerdere swaps mee en dan wordt het toch best een dure hobby.
Maar het blijft altijd wel een kwestie van goed inkopen doen en goed opletten wat de ander wilt.

Facebook Comments

2 reacties

Christel · 29 maart 2017 op 14:24

Ach, laat het zoals het is. Hoeveel iemand eroverheen gaat is zijn/haar eigen beslissing toch? Ik maak er geen probleem van, ga er altijd overheen. Ik verwacht dat overigens niet terug van degene die mijn lootje heeft!

Anke · 29 maart 2017 op 14:38

Helemaal eens met Christel.

Reacties zijn gesloten