Re-Post: Mijn moodboard

Gepubliceerd door Cecilia op

Zo ziet mijn moodboard er uitmoodboard twitspring

Ik vraag jullie bij elk feestje een moodboard te maken. Vaak doen jullie dat ook. Zo leren we elkaar ook beter kennen.

Wat is een moodboard

Een moodboard is een bord waar je een sfeer op kan creëren. De vertaling van moodboard is sfeerbord. De bedoeling van een moodboard is om een sfeer te uiten. Je kunt natuurlijk proberen om iemand uit te leggen wat je van plan bent met bijvoorbeeld je eigen huiskamer (of in ons geval wat er op je verlanglijstje staat), maar dit gaat natuurlijk veel makkelijker met afbeeldingen. Want een afbeelding zegt zoveel meer dan een paar woorden!

Bron: http://www.design2design.nl/uncategorized/hoe-maak-je-een-moodboard/

Hoe maak je een online moodboard?

Allereerst verzamel je plaatjes en foto’s van wat jij graag wilt laten zien, of wat je graag wilt hebben. Ik verzamel mijn wensen eerst op pinterest, zodat ik ze makkelijk terug kan vinden. En degene die mij krijgt als lootje, krijgt ook de link naar mijn speciale bord. Ook maak ik foto’s in de winkel als ik wat leuks zie.

Als je genoeg foto’s en plaatjes hebt gevonden, ga je aan de slag met een speciale app voor fotocollage.

Zelf maak ik meestal gebruik van Layout van Instagram. Simpel maximaal 9 foto’s toevoegen en kies een Layout.  En klaar is je moodboard. Er zijn ook andere apps waar je eventueel nog tekst op kan plaatsen. LiPix kan dat bijvoorbeeld ook. Ook leuk is om Snapseed te gebruiken om teksten op een foto te plaatsen. Else Kramer heeft een mooie en simpele uitleg wat er allemaal kan met Snapseed. Klik even door naar haar site: www.elsekramer.nl 

Er zullen vast wel meer apps zijn die je kunt gebruiken.

Waar deel je de moodboard?

Ik deel mijn moodboard vaak op Instagram, en daar tag ik de shops gelijk in. Dan kan je dan gelijk doorklikken naar de shops.

Maar omdat de #twitfeestjes een twitterevent is, deel ik hem daar natuurlijk ook. Op twitter kan je ook eventueel de shops er in taggen.

Nou is mijn moodboard geen verplicht verlanglijstje. Alles wat er op staat laat vaak zien waar ik van hou, of mee bezig ben. Zoals nu ben ik geïnteresseerd  (net als half creatief Nederland) in handlettering en chalk lettering. En ik blijf het leuk vinden om mijn planner te decoreren.

Dus op mijn lijstje staan dus spulletjes die ik daarvoor kan gebruiken. En dat vind je dus ook terug op mijn moodboard.

Nu ben ik wel benieuwd naar jullie moodboard.  Deel ze op Twitter met #moodboard #twitspring #Twitfeestjes

Facebook Comments