Mijn Kerstplanning voor dit jaar.

Gepubliceerd door Cecilia op

Wat staat er nog allemaal te gebeuren de komende weken?

De komende weken zullen ondanks dat ik minder hoef te werken, evengoed best druk zijn. Er zijn nog wat dingen die ik graag wil doen in deze weken. Om deze reden maak ik een soort van kerstplanning.  Ik neem aan dat een hoop van jullie ook wel ruim op tijd beginnen met het plannen van een aantal zaken. Vandaag wil ik jullie mee nemen in mijn todo lijstjes. En natuurlijk helpt de kerstplanner van Christmaholic mij hierbij.

Een nu nog lege agenda

Ik werk deze weken nog maar 1 of 2 dagen in de week. Afhankelijk van het rooster van de andere meiden. Ik vind het fijn om nu iets minder te werken dan in de zomer. Maar nu heb ik dan ook meer tijd nodig voor mijn hobby: Kerst!! Er moeten decoratie gemaakt worden, en als het even kan kaartjes, er moeten kerstshow bezocht worden, er moeten kerstmaaltijden verzonnen en getest worden. En er moet natuurlijk een groots feestje gevierd worden op 23 december. ( Jij hebt je toch wel al opgeven?)


6 weken tot kerst
6 weken tot kerst

Kerstshows en -markten

Als een echte kerstofiel moeten er wel een aantal shows en markten bezocht worden. Mijn lijstje wordt steeds maar langer. En de meeste kerstmarkten zijn alleen in het weekend, dus kan ik niet overal heen. Maar goed, de eerste 2 shows heb ik al gehad. De kerstshow van Tuincentrum Osdorp is voor mij toch wel één van de mooiere shows.  Daar doe ik altijd wel inspiratie op voor nieuwe decoratie. Ook ben ik bij de Boet geweest. Hier in de Noordkop een begrip, Hier moet je ook geweest zijn als je in Noord-Holland woont!

En dan ga ik van 30 november tot 3 december een soort kerstshow-tocht doen. Vrijdags vertrekken we naar Essen DL. Zodat we zaterdag vroeg naar de kerstmarkt kunnen gaan. En zondag vertrekken we naar NL om daar nog 2 of 3 shows te bezoeken. We overnachten dan in Dordrecht zodat ik op maandag nog 2 shows daar in de buurt kan bezoeken. Echt een heel weekend alleen maar Kerst! De foute truien gaan mee. De Spotify playlist staat al klaar. En de camera gaat ook mee. Ik hoop zo dat ik nog wat leuke foto’s kan maken dat weekend.

Ik hoop ook nog een ritje Leeuwarden te kunnen maken, om daar de Dickensmarkt te bezoeken. Wie van de Friese dames gaan daar ook heen en willen mij op sleeptouw nemen?

Lekker freubelen!

Ik heb elk jaar weer grootse plannen, maar het lukt niet altijd. Dit jaar wil ik wel een aantal dingen proberen te maken. Als eerste stond een open haard op mijn lijstje. Ook een houten ster wil ik maken, zoals ik die tegenkwam op een facebook advertentie. Dan wil ik nog kerstkaarten maken met de stans machine die ik kocht bij de Action. En ik heb het plan gemaakt om houten blokken te verven en te decoreren voor in mijn stolp. Ik wil ook nog een soort bewegwijzering maken voor buiten. Dat ik ga proberen te doen door de weeks als Willem weg is. Dan kan ik lekker mijn eigen gang gaan.

houten blokken voorbeeld
voorbeeld houten ster

Recepten zoeken

Ook dit jaar wil ik graag wat lekkers op tafel. En dan niet een simpel kippetje of rollade, maar wel iets apart. Anders dan anders. Vorig jaar maakte ik een hele kalkoen. Jaar daar voor maakte ik een grote runderbraadstuk, incl de ribben er nog aan. En natuurlijk doen wij ook een dag gourmetten, want dat vind Wesley zo leuk. En dat vind ik helemaal niet erg. Maar ik ben nu al de kookboeken aan het uitpluizen. En ik wacht altijd met smart op de tijdschriften die helemaal aan kerst zijn gewijd. Daar haal ik ook hoop kookinspiratie uit op. Vorig jaar kookte ik ala Jamie Oliver. Ben benieuwd wat het dit jaar gaat brengen. Maar ik bak ook graag wat lekkers voor bij de thee en warme choco. Als ik het niet vergeet dan post ik nog wel een een receptje voor jullie.

Ik probeer in het weekend wel graag wat recepten uit, zodat Willem ook zijn commentaar er op kan geven. Of even meedenken.. want stiekem kan hij ook best lekker koken, alleen heeft hij er nooit zo veel zin in. En ik ben wel degene die dan een iets gezondere maaltijd probeer neer te zetten. Dus zonder pakjes, zonder extra zout, maar wel met verse kruiden.

appeltjes met kaneel

En natuurlijk het grootste feestje moet georganiseerd worden.

Ik ga er van uit dat de meeste van jullie wel al het inschrijfformulier hebben ingevuld. Er is nog tot 23 november de tijd, dus nog een dag of tien. Ik hoop toch wel aan de 50 deelnemers te komen. Er hebben zich nu 30 dames opgegeven. Ik zal jullie de komende dagen blijven spammen met het inschrijfformulier.

En in het organiseren van het leukste feestje gaat ook wel wat tijd in zitten. Dat probeer ik vaak ‘s avonds te doen. Achter de laptop of op de PC. Op mijn telefoon of tablet hou ik de SoMe bij. Dat kan de hele dag door. Maar het verwerken van de formulier heb ik wel iets meer nodig. Het is een lijstje hier, een documentje daar. En zo blijf ik lekker bezig. En zeker in de laatste week van inschrijven heb ik daar best wel wat tijd voor nodig. Dan moet ik de laatste formulieren allemaal verwerken. Kijken of alles klopt. Eventueel aanvullingen erbij plaatsten. En dan de zondag de 25ste ben ik erg druk bezig om de lootjes te verdelen en iedereen te mailen. En daar gaat echt wel een paar uur inzitten om het allemaal goed voor elkaar te krijgen. En dat doe ik graag hoor. Mij hoor je niet klagen. Willem misschien wel hoor. Die vind het dan niet zo gezellig als ik de hele dag achter de pc zit.

Zoals je kunt lezen heb ik het nog druk genoeg. Natuurlijk moet ik ook nog een beetje sociaal doen en met mijn vriendin gaan sporten of lunchen. Er zijn ook nog wat verjaardagen te vieren. En laat ik niet vergeten dat ik ook af en toe een dagje rust nodig heb. Even terugtrekken in mijn coconnetje samen met Josie en man en zoon. Pfff… Ik word al moe als ik dit verhaal lees. Hoe staat het er met jullie voor. Zijn jullie ook zo druk nog de komende weken?

x-mas

Liefs, Cecilia

Facebook Comments