Mijn favoriete kerstmuziek

Gepubliceerd door Cecilia op

Mijn kerstmuziek luister ik meestal via Spotify.

Op Spotify heb ik diverse afspeellijsten en albums staan met kerstmuziek. Van heel modern tot de klassiekers. Vandaag wil ik met jullie een paar van die albums delen.

A Legendary Christmas

Dit album staat nog maar pas op Spotify, maar alleen al om de stem van John Legend besloot ik hem gelijk maar te downloaden. Het eerste nummer is een samenwerking met Stevie Wonder…. need a say more?

A Lengendary Christmas by John Legend

A lady Christmas

Dit album staat vol met mooie nummers alleen maar gezongen door Ladies! Van Elske deWall tot Miss Montreal maar ook Lisa Lois en Do. Ook hoor je Nick en Simon bij een aantal nummers. Mijn favoriet van dit album is denk ik toch A little Bit of Christmas van Lisa Lois.

A Lady Christmas by Various Artists

Christmas (deLuxe Special Edition)

Natuurlijk mag het album van Michael Bublé niet ontbreken in dit lijstje. Ook alleen maar omdat hij zo prachtig kan zingen. Ten minste vind ik. Voor mij zijn er een paar nummers die er uitspringen op dit album. Allereerst Ave Maria, ik vind dit zo’n mooi nummer ondanks dat ik er geen woord van begrijp. Ik krijg altijd kippenvel van dit nummer.  Frosty the Snowman vind ik een heerlijk vrolijk nummer. Bij dat nummer heb ik altijd de neiging om lekker te gaan swingen.

Christmas (deLuxe Special Edition) by Michael Bublé

You make it feel like Christmas

Een kerstalbum Gwen Stefani. Het is geen zoetsappig album zoals je misschien wel had kunnen verwachten. Ze brengt haar kerstliedjes op haar eigen moderne wijze. White Christmas is zo’n liedje waarbij zij haar eigen draai er aan heeft gegeven.

You make it feel like Christmas by Gwen Stefani

The Christmas Collection

Een kerstalbum van een heel ander soort genre. Een album van Il Divo is niet één die je zomaar even opzet. Mijn oma en mijn moeder zijn beide gek van Il Divo. (Of moet ik zeggen was, want mijn lieve omaatje is er niet meer. Wat blijft dat nog onwerkelijk) Van dit album vind ik Over the Rainbow erg mooi.

The Christmas Collection by Il Divo

Het is jammer dat hun versie van Hallelujah niet op dit album staat. Die is ook zo mooi. Bij deze versie met Leonard Cohen kreeg ik net weer de tranen in mijn ogen.

Aleluya by Il Divo Leonard Cohen


Christmas is here!

Bij het zoeken naar nieuwe kerstmuziek kwam ik de a-capellagroep Pentatonix tegen. Wat een vrolijk album is dit zeg. Ik werd hier door wel wat verrast. Kelly Clarkson zingt ook een nummer mee: Grown-Up Christmas list. Wat een stem heeft die meid zeg. En wat gaat dat mooi samen met Pentatonix.

Christmas is Here! by Pentatonix

Ekdom’s X-mas Playlist

En voor het gemak om diverse artiesten af te luisteren kan je ook een afspeellijst aanzetten van Gerard Ekdom. Een lijst met 136 nummers, dus je kan even vooruit. En natuurlijk staat het nummer I’ll be there this Christmas van Gary Fomdeck in deze lijst.

https://open.spotify.com/playlist/4BKfa8exrFL2Lc81AvVsU2
I’ll be there this Christmas by Gary Fomdeck

Hoe zien jullie afspeellijsten er uit?  Of zijn jullie niet zo met kerstmuziek bezig? Of hebben jullie nog een mooie aanvulling voor mijn lijstje?

Veel luisterplezier!

Ps:  Mochten jullie nu helemaal in de kerstsfeer komen, geef je dan gelijk op voor #Twitkerst

Facebook Comments