Even geen Twitfeestje, maar een persoonlijk verhaal.

Gepubliceerd door Cecilia op

Een persoonlijk verhaal wat ik graag wil delen.

from where i stand

Mocht je dit persoonlijke verhaal niet willen lezen, mag je dit bericht gelijk weer dichtklikken hoor.
Toch hoop ik dat je graag verder leest.

Waarom dit persoonlijke verhaal?

Omdat het 5 jaar geleden mijn leven veranderde. Alleen maar ten goede hoor. Het wordt ook een positief verhaal.

Ik wil dit verhaal schrijven als vervolg op wat ik schreef 4 jaar geleden: https://www.twitfeestjes.nl/klein-feestje/

Even in het kort een samenvatting van 4 jaar geleden:

Ik heb 5 jaar geleden een hysterectomie ondergaan. Ik was net 40, maar zo zat van alle lichamelijke en geestelijke ellende. En vooraf gebeurde er het een en ander met mijn moeder, waardoor mijn beslissing wel eens belangrijker dan ooit kon wezen. Mijn moeder moest ook onder het mes voor een zelfde operatie, maar waarvan de afloop iets minder rooskleurig was. Ik was bijna mijn moeder kwijt, door de operatie. Haar darmen vonden het niet nodig om weer goed te gaan werken en kwamen stil te liggen. Gelukkig kwam het met haar weer goed.

Hoe gaat het nu dan met mij?

Ik kan eerlijk zeggen dat het lichamelijk en geestelijk een stuk beter gaat. De operatie heeft echt een hoop klachten laten verdwijnen.

  • Ik klap niet meer dubbel van de buikpijnen. Echt de buikpijnen die ik had waren soms zo erg dat ik niets anders kon dan in mijn bed blijven liggen en niks meer kunnen doen.
  • Ik heb een stuk minder last van mijn rug, schijnbaar werkt de pijn in mijn buik door naar mijn onderrug. En ik heb zeker nog wel last van mijn rug, maar de pijn die ik vaak had op de momenten vlak voor ik weer ongesteld werd, waren erg vervelend. Want dan kon ik soms ook niet veel meer hebben.
  • Intussen ben ik ook 15 kilo afgevallen, het minder last hebben van emo-eten, of gewoon bijna geen vreetbuien hebben scheelt veel. Natuurlijk moet er nog meer af, maar ik ben op de goede weg.
  • Ook mijn darmen reageren minder heftig op bepaalde voeding. Want ook mijn darmklachten hielden grotendeels verband met mijn menstruatie. Bepaalde dingen kan ik nog steeds niet eten. Ik heb gemerkt als ik minder aardappelen en rijst eet dat het ook een stuk minder is. Dat zal ook schelen in het afvalproces.
  • Ik zit veel lekkerder in mijn vel, doordat de moodswings ook niet meer aanwezig zijn.  Als ik niet lekker in mijn vel zat en weer eens flink in een dip zat, moest vooral mijn  man het ontgelden. Wat heb ik hem af en toe afgesnauwd. En hij kon er echt niks aan doen. Ook op de momenten dat mijn zoon niet alles deed zoals ik het graag wilde, dan kon ik tegen hem ook wel eens uitvallen. Ik meestal zelf ook wel goed door wat ik deed en waardoor het kwam, maar ik had ook het gevoel dat ik er niks aan kon doen als ik zo reageerde. Zelfs de periodes dat ik aan de pil of andere anticonceptie zat had ik van zulke momenten. Van die echte moodswings. Of was het dan juist erger. Dat was wel 1 van de redenen dat ik op een gegeven moment echt geen hormonen extra meer wilde. Maar de natuur zijn gang liet gaan. Wat uiteindelijk ook weer voor moodswings zorgde omdat ik steeds minder lekker in mijn vel ging zitten. Dus het ene kwaad met het andere kwaad bestrijden
  • Af en toe heb ik nog wel een wat mindere periode, maar over het algemeen voel ik mij fitter. Niet langer dat futloze gevoel, terwijl ik eigenlijk niet veel deed. Nu ben ik nog wel eens moe, maar dan heb ik het ook gewoon druk gehad of veel gewerkt. Ik wilde wel graag andere dingen doen, maar mijn lichaam liet het niet altijd toe. En sinds ik weer werk, besef ik ook goed wat ik gemist hebt. Want het sociale aspect van werken, het contact met collega’s en klanten vind ik toch wel erg leuk. Mij zal je niet snel horen klagen dat ik moet werken in het weekend of in vakanties. Dat hoort nu eenmaal bij het werken in de horeca.
  • Mijn conditie wordt ook beter. Ik kan weer lekker aan de wandel. Sinds 2 jaar loop ik langere stukken met de honden. Ook heb ik een periode gezwommen. Iets wat ik voor die tijd niet kon voorstellen. Maar door de astma vind ik zwemmen soms wat lastig. De chloorlucht die in het zwembad hangt in combinatie met de benauwde warme lucht is mij vaak te veel. Ik zit nu wel te denken om eventueel naar een sportschool te gaan. Want meer bewegen zal er ook voor zorgen dat er minder ik zal zijn.

Maar ook andere aspecten zijn er beter op geworden. Want het scheelt een stuk dat je onverwacht de deur uit kan gaan, zonder eerst nog een setje reservekleding te moeten pakken. Of wat te denken dat ik niet eerst hoef te controleren of er nog wel maandverband in mijn tas heb zitten. Ik durf nu gerust een dag op stap te gaan zonder een tas mee te hoeven nemen. Ik had eigenlijk altijd wel een tas in de auto staan met wat extra spulletjes. Die staat al jaren niet meer klaar!

Hoe sluit ik deze periode af?

Het was een zware periode 5 jaar geleden, maar dat maakt het dat ik nu wel veel prettiger in mijn vel zit, en mij veel lekkerder voel dan dat ik mij in tijden heb gevoeld.

Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze. Jammer genoeg wilde mijn arts niet eerder deze operatie uitvoeren, maar had ik het maar 10 jaar eerder gedaan! Echt waar. Dan had mij dat echt heel veel ellende bespaard gebleven. En waren de kilo’s er niet zo aangevlogen als dat het nu had gedaan. Maar langzaam aan gaan die ook weer weg.

Met mijn moeder gaat het redelijk goed. Zij mag in december voor de laatste keer op controle bij haar gynaecoloog. Dan gaat de arts met pensioen, en wilde graag mijn moeder dan graag ook nog even zien. Haar darmen hebben het wel het een en ander te verduren gehad en daar ondervind ze soms nog steeds de gevolgen van. Maar daar valt mee te leven. Wel is ze ook nog 2x behandeld voor borstkanker. Haar lichaam heeft dus nog wel veel te verduren gehad, en daar heeft ze het geestelijk soms ook moeilijk mee.

Vandaag is het dus 5 jaar geleden dat ik de eerste stappen naar een beter leven zette. Want ik ging toen weer een beetje aan de wandel na de operatie.  Ik hoop nog vele stappen in dit betere lijf te kunnen zetten. Want ik heb nog vele plannen met dit fijne verbeterde lijf!

 

Ik wil jullie danken voor het lezen. Want mede door de verschillende twitfeestjes heb ik een hoop mooie mensen leren kennen. En zelfs een paar van jullie mogen ontmoeten.

Nog een hele fijne zondagavond.

XXX Cecilia

Happy Cecilia

Happy me!

 

Facebook Comments
Categorieën: Prive