De regels voor twitkerst

De regels!

Echt regels zijn het niet, maar wel een aantal richtlijnen waar naar gehandeld moet worden. Natuurlijk zijn er zaken die echt moeten. En die leg ik hieronder even uit.

Wat wordt er nu van jou verwacht?

  • Ten eerste beleef veel plezier aan de voorbereidingen.

Dat is volgens mij de belangrijkste reden dat je mee doet. Je hebt zin in een gezellig feestje. En een feestje vereist wat voorbereiding.  Kom in contact met de mede-twitkersters. Bedenk vast wat je eventueel kan gebruiken om je kadootjes leuk in te pakken. Misschien bedenk je wel een thema. Dat is voor Kerst natuurlijk niet zo moeilijk.

  • Wees duidelijk in wat je wel/niet wilt krijgen.

Mocht je nog niet het formulier hebben ingevuld, dan kan je er nu nog even nadenken. Heb je het formulier wel ingevuld, maar was je nog niet er uit wat je wilt hebben? Maak dan een pinterest bord aan, of maak een moodboard. Beide kan je ook op het formulier invullen. Je kan ook hints en tips op je tijdlijn zetten.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je graag een verrassing wilt. Ik laat mij altijd graag verrassen. Ik zet vaak wel wat dingen op mijn bord of mijn tijdlijn, maar dat is echt meer als leidraad voor wat ik leuk vind.

Geef ook duidelijk aan als je bepaalde spullen niet wilt. Stel je hebt voor jouw hobby de Action al leeggekocht, dan heb je liever spulletjes van andere winkels.  Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor bepaalde geuren of stofjes, laat dat ook duidelijk weten op je formulier. Je kan ook allergieën hebben, geef dat dan ook aan bij de laatste vraag op het formulier.

Het kan ook zijn dat je een hobby hebt, waar je graag spulletjes voor wilt krijgen, maar niet iedereen bekend mee is.  Leg dan duidelijk uit wat je graag wilt hebben en waar het te verkrijgen is. Ook al is Google je best vriend, een blokje papier, een verfkwastje, haaknaald, snijmesje of een klompje klei is niet voor iedereen hetzelfde. De kwast van de action is echt anders dan van de Pipoos. Wees daar dan wel duidelijk in als je die van de Pipoos wilt.

Houd er wel rekening mee dat het budget €12.50 is.

  • Schrijf je op tijd in! 

De inschrijving sluit 22 november.  Dit keer zal ik waarschijnlijk niet zo flexibel wezen voor late aanmelders. Ik laat graag iedereen toe, maar als ik eenmaal lootjes ga trekken, dan kan er niemand meer bij. Normaal kan ik nog wel wat schuiven met de lootjes, maar kost mij best wat extra tijd. Alhoewel ik ook vind dat iedereen mee kan doen met het leukste feestje van het jaar!

  • Je krijgt 24 november je lootje.

Jouw lootje verzend ik per mail naar je toe. Ook daarbij zal ik nog wat extra informatie toevoegen. Zoals de verzenddatum en de uitpakdatum. Maar ook wat info over het verzenden zelf. Bewaar deze mail dus goed. De meeste info zal ook hier op de site staan.

Meestal geef ik in een DM op twitter ook wel door wie jij hebt gekregen als lootje.

  • Maak er een mooi pakket van.

We willen allemaal graag een leuk pakketje krijgen. Koop en/of maak een cadeautje waar van je weet dat je lootje het leuk gaat vinden. Maar besteed ook aandacht aan het inpakken. Zelf besteed ik ook aandacht aan de doos waar het in gaat. Want een leuk versierde doos staat wel gezellig op de kast of onder de boom. Ik heb op mijn pinterest een aantal borden met leuke inpaktips.

Stop er ook een kaart of brief bij waarop staat van wie het pakket afkomt. Wel zo handig als je ook een bedankje wilt. Je kan er ook een soort van speurtocht van maken en dan maar hopen dat jouw lootje de hints snapt!

  • Verzend ruim op tijd.

Je hebt tot maandag 16 december om alles bij elkaar te zoeken en in te pakken en te verzenden. Dan kan je ruim op tijd het pakje verzenden. Verzend het ook echt voor maandag 16 december. Houd er rekening mee dat PostNL met Kerst soms langer er over doet om jouw pakje te bezorgen dan normaal. Daarom wil ik graag dat je een week van te voren verzend.

Het kan zijn dat er omstandigheden zijn, waardoor je het pas later kan verzenden. Laat het mij dan weten. Dan kan ik het doorgeven aan je lootje.

Verzenden gebeurt altijd met een track & trace code. Ook als het door de brievenbus past. Dan zorg je voor een brievenbuspakket zegel. Deze track & trace code geef je aan mij door, zodat ik weet dat jouw pakje verzonden is. Maak voor de zekerheid ook een foto van het pakket voor die wordt afgegeven bij het postkantoor.

De meeste dames die vaker meedoen, zorgen dat de pakketten hufter- en weerbestendigproef zijn, en pakken het pakket in een vuilniszak in. Mocht je een pakket krijgen in een vuilniszak, kan je er wel bijna vanuit gaan dat je die eraf mag halen.

Zet ook op het pakket duidelijk dat het voor #Twitkerst is. Zodat men weet dat deze niet gelijk uitgepakt mag worden.

  • Deel je voorbereidingen!

De meeste van ons houden enorm van de voorpret en ik het nog wel het meeste waarschijnlijk. Dus deel je voorbereidingen en laat de rest ook meegenieten.  Gebruik de hashtag #Twitkerst. Dan kan iedereen makkelijk alle nieuwtjes volgen. We willen foto’s zien van glitter, lijm, inpakpapier en verhitte gezichten 😂😂

  • Het grote moment waar we nu al naar uitkijken!

We pakken op dinsdag 24 december allemaal tegelijk uit.  Mocht het zo zijn dat je die dag niet kan of niet om dat tijdstip, laat het dan even weten.  Dan kan ik het doorgeven aan degene die jou heeft getrokken.

Ook dan willen we graag foto’s zien. Maak foto’s van je nog ingepakte cadeautjes, van het uitpakken en van je cadeautjes zelf.

En bedankt je geefster! Want die heeft er als het goed is met haar hart en ziel wat moois van gemaakt.
Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust,het liefst via twitter, want dan kan iedereen meelezen.

Heb je een vraag voor je lootje, dan mag je die aan mij via de DM vragen of via mail. Dan speel ik het door. En krijg je via mij weer het antwoord.

Nog wat laatste informatie.

Er komt ook weer een twitterlijst waar alle deelneemsters/deelnemer op staat. Die kan je volgen of je volgt iedereen zelf.

Ik maak ook een google document aan, waarop je kan aangeven wanneer je wat hebt ontvangen en verzonden. Mocht het niet lukken om die in te vullen, dan doe ik dat voor je of een van de andere deelneemsters kan het doen voor je. Ik probeer zo een beetje een makkelijker overzicht te houden, zonder dat ik telkens hoef te vragen wie er nog wat moet ontvangen.

Ik hoop dat alles duidelijk is. En beleef vooral veel plezier.

Liefs, Cecilia

Facebook Comments