De kerstplanner van Christmaholic

Gepubliceerd door Cecilia op

Al een paar jaar volg ik als echte kerstgek de verhalen van Christmaholic! Saskia heeft mij al menigmaal van nieuwe ideeën en tips voorzien. Haar site is echt de moeite waard om een kijkje te nemen. Vorig jaar ontwierp zij samen met Babet van Oktoberdots al een kerstplanner. Toen kon je een aantal pagina’s gratis downloaden. Dat had ik toen gedaan. Om te kijken of het wat was en of ik het kon printen in de mijn gewenste grootte. Ik had namelijk al een filofax opgemaakt als kerstplanner. Maar dan met downloads gevonden via Pinterest. Die waren ook voornamelijk in het Engels/Amerikaans. Wat op zich niet erg is, maar een mooie Nederlandstalige planner is ook wel erg fijn.

Kerstplanner voorzijde

Toen ik het bericht las dat er dit jaar weer een planner was uitgekomen, ging ik gelijk kijken op haar Etsy pagina. Je kan kiezen uit 2 formaten, te weten A4 en A5. Eigenlijk wilde ik mijn filofax weer ombouwen tot kerstplanner, maar dan zou ik weer veel moeite moeten doen om die pagina’s op het goede formaat te kunnen printen. Dus koos ik toch maar voor de A5 versie. Zodat de planner ook nog makkelijk mee kan in mijn tas. Maar dan moest ik wel zorgen dat ik een stevige voor- en achterkant moest maken. Of kiezen voor een A5 multomap oid. Ik koos toch maar voor de eerste optie. Zelf aan de gang gaan dus. Ik had bij de Action al grote papierblokken gekocht om kerstkaarten mee te kunnen maken. Maar ik kon die dus nu ook goed gebruiken.

Binnenkant voorpagina

Na het printen van alle pagina’s sneed ik ze op maat. Ook sneed ik het karton op maat. Ik maakte van plastic insteekhoesje ook een aantal hoesjes die ik er in kon plakken. Dat kan je hierboven op de foto zien. Met wat washitape plakte in zo’n hoesje op de voorste pagina. Daar kan ik straks wat bonnetje en andere kleine dingetjes in bewaren. Ik ben in het bezit van een inbindmachine en daarmee bond ik het geheel samen. De voor- en achterpagina had ik verstevigd met het karton en daarna gelamineerd. Zo blijft de planner ook mooi glanzend 🙂

Hieronder kan je een aantal pagina’s zien zoals ik het allemaal tot een complete planner maakte. Er zijn een aantal pagina’s meerdere keren uitgeprint en sommige zijn ook dubbelzijdig geprint. Met wat stickers en andere decoratie wordt het echt mijn planner.

Pagina voor Twitkerst
Maandoverzicht Oktober met een hoesje voor bonnetjes
Maandoverzicht November met een groter mapje om mijn stickers mee te kunnen nemen
Weekoverzicht. Deze pagina’s zijn dubbelzijdig geprint.

Een tussenblad van een overgebleven stukje karton. Die heb ik ook gelamineerd.
Alle pagina’s voor Twitkerst zitten hierachter. Met extra ruimte voor notities.

En zijn jullie al enthousiast?

Ik in ieder geval wel. Ben erg blij met deze planner. En voor €6.49 kan jij ook in het bezit komen van deze planner. Als je handig bent met je printer, kan je alle pagina’s dubbelzijdig printen en sommige pagina’s meerdere keer afdrukken. Kijk op de blog van Christmaholic voor meer info en de linken naar haar Etsy shop.


Facebook Comments