Mijn antwoorden op de vragen die ik stelde op twitter.

Gepubliceerd door Cecilia op

Ik stelde in mijn vorige bericht en op Twitter 20 extra vragen. Die antwoorden op die vragen vind je hier onder.

Heb jij de vragen al beantwoord?

Zelfs als je dit jaar niet mee doet met #twitkerst mag je deze vragen beantwoorden. Omdat het leuk is om elkaar beter te leren kennen.

De antwoorden:

V1: Vertel over jullie kersttradities. Of heb je een leuke kerst-anekdote?

De tradities bij ons thuis zijn in de loop der jaren elke keer wat aangepast. Mijn moeder komt uit een groot gezin en wij gingen dan met alle ooms en tantes en nichten (neven zijn er niet) naar mijn oma toe. Heel gezellig met zijn alle aan de soep met stokbrood. Ook was er altijd wel wat te snoepen voor ons. Het was altijd wat proppen maar het het was erg gezellig bij oma. Nadat we oma waren geweest dan ging ieder weer zijn eigen weg. Aan die periode denk ik graag terug.

V2: Wat zijn de kerstkleuren in huis? Of in je boom?

Ik ga dit jaar weer eens mijn witte kerstboom opzetten, daar gaan dan zwarte ballen en decoratie in. Mijn ramen versier ik met witte decoratie of een combi van zwart en wit. Ook versier ik mijn stolpen en windlichten allemaal met lichtjes en sneeuw en kleine kerstfiguurtjes of huisjes.

Zo komt mijn boom er ook ongeveer uit te zien

V3: Wat is jouw favoriete kerst/winterdrank of -snack?

Ik kan de oliebollenkraam niet voorbij lopen zonder wat te kopen. Appelbollen of berlinerbollen zijn wel de grote favoriet. En dan samen met warme chocomel met slagroom.

V4: Natuurlijk wil ik ook je favoriete kerstfilm weten. En je favoriete kerstlied!

Een echte favoriete film heb ik niet. Maar ze moeten vooral zoetsappig wezen! En qua muziek vind ik een hoop mooi. Maar Hallelujah vind ik toch wel een van de mooiere liedjes. En dan Lois Lane of door Jeff Buckey gezongen…

V5: Heb jij voor Kerst nog een soort Bucketlist? Wat zou jij nog graag willen doen met Kerst?

Ik zou graag nog eens ergens in het buitenland Kerst willen vieren. Lapland lijkt mij erg gaaf, maar ook Hawaï ofzo. Of kerstshoppen in Amerika, New York lijkt mij wel wat. Londen mag ook 🙂

V6: Hoe vier jij Kerst? Heeft jouw geloof daar nog invloed op? Of de manier van vieren van huis uit? Zijn er dingen die jij wel/niet doet daardoor?

Wij vieren Kerst het liefst met ons gezin en familie. Lekker gezellig wat eten en drinken met elkaar. Fijne gesprekken voeren. Wij hangen geen geloof aan, dus daar wordt ons samenzijn niet door bepaald. Wel hechten wij veel waarde aan ons gezin en familie en die staan daarin voor op.

V7: Zou jij graag een pakket krijgen met een echte kerstinhoud of liever een neutralere inhoud?

Natuurlijk wil ik graag een echt kerstpakket!! Hoe hysterischer hoe beter! Een over de top kerstpakket, helemaal leuk. Maar als jij als gever toch liever een wat ingetogener pakje geeft, zal ik daar net zo blij mee zijn.

V8: Wat vind jij het leukste aan Kerst?

Jeetje wat niet? De hele periode voor Kerst geniet ik al volop. Kerstshoppen en diverse kerstmarkten langsgaan ik doe het allemaal graag. Uitgebreid koken, ook geen probleem. De gourmetset op tafel met Kerst? Ja hoor ook leuk. Mij  maakt dat niks uit. Als er maar lekker wordt gegeten en gedronken.

V9: Doe jij thuis ook nog aan kerstcadeautjes?

Ja wij doen al jaren aan cadeautjes met Kerst. Thuis van mijn ouders kregen we wel met Sinterklaas wat cadeautjes, maar meeste met Kerst. Die traditie hebben we er wel ingelaten. Dus altijd liggen er cadeautjes onder de boom.

V10: Met wie zou je het liefst Kerst willen doorbrengen?

Naast natuurlijk mijn gezin, zou ik graag weer eens samen met mijn oom kerst willen vieren. Hij is al jaren niet meer bij ons maar hij wordt door iedereen nog gemist. Ook zou ik wel eens Kerst willen vieren met een aantal van jullie. Een maaltijd met elkaar verzorgen en onder het genot van een hapje en drankje de pakjes uitpakken.

V11: Van welke kleine dingen word jij gelukkig?

Er zijn veel dingen waar ik gelukkig van word. Een wandeling door het bos met de honden. Een kaartje in de brievenbus. Een kus van mijn grote zoon. Een mooie zonsondergang. Met mijn dekentje, dikke sokken en een mok thee op de bank een film kijken.

V12: Wat is het mooiste (kerst)cadeau dat je ooit kreeg?

Poehh… Ik heb al een hoop mooie cadeaus gekregen. Klein of groot, ik echt al heel snel blij met een cadeau. Maar het cadeau wat mij het meest bij is gebleven van Willem, is mijn eerst echte flesje parfum. Hij koos in de winkel zelf de parfum uit, die later echt heel goed bij mij paste. Dat eerste flesje heb ik ruim 21 jaar later nog steeds.

V13: Wanneer begin jij met het versieren van je huis? Of wanneer zet je de kerstboom op?

Het liefst begin ik al half november met optuigen. Maar we hebben wel als stelregel pas na 5 december komt de kerstboom in huis. Meestal begin ik het weekend ervoor al langzaamaan met de decoraties voor het raam. Maar nu ga ik dat weekend naar Keulen, dus ik denk dat ik stiekem alvast ga beginnen deze week.

V14: Wat is jouw grootste miskoop ooit?

Over het algemeen koop ik nog wel eens wat kleding wat ik dan niet aantrek. Maar verder valt het bij mij gelukkig mee.

V15: Hou je van die hele kleffe, fout-romantische, bouquetreeks-films?

Oh ja heerlijk, van die films waar je het einde eigenlijk al weet voor de eerste 5 minuten om zijn. Maar een echte romcom vind ik ook erg leuk. Ook ben ik weg van de Marvelseries zoals The Arrow en The Legends of Tomorrow. Een beetje Sci-fi vind ik ook best wel grappig. Zolang het maar geen enge griezelige horrorfilms zijn.

V16: Wat is je maat van schoenen?

Hangt van de soort schoen af maar meestal 37.5. Maar 38 lukt vaak ook wel. Dikke huissokken mogen gerust een maatje groter hoor.

V17: Hou jij van kaarsen? En eventueel geurkaarsen? En welke geur ruik je graag in huis?

Ik wel, maar man heeft ze liever niet. Dus als hij weg is dan brand ik wel kaarsen. Geurkaarsen ook wel, alleen vanille of de echt kerstgeuren met kaneel. Ik heb ook zo’n waxbrander maar die gaat niet veel aan. Die geur is vaak erg sterk. En met de honden niet echt fijn.

V18: Heb jij huisdieren? Zo ja, wat voor dieren heb jij in huis?

Ik heb 2 honden Nappie en Josie. Twee hele verschillende beestjes, maar mij alletwee zo dierbaar.

V19: Heb jij een ‘foute’ kersttrui?

Nee nog niet, ik neem mij elke jaar voor om toch ergens zo’n trui te scoren. Maar met maatje XL word het soms wel lastiger shoppen.

V20: Waarom doe jij dit jaar mee met #Twitkerst?

Goh ja, waarom zou ik meedoen? Hahaha. Sinds 2012 organiseer ik dit feestje! En omdat jullie het leuk houden voor mij, blijft het ook elke keer weer een feestje om te organiseren.

Mijn antwoord op de vraag wat Kerst betekent voor mij.

Heel de kerstperiode is voor mij geweldig.
Als gezin waren wij vroeger druk bezig in het wereldje van Sinterklaas en Zwarte Piet. Wij waren de hulpjes. Verzorgden de kleding en de schmink, maar gingen ook vaak zelf op pad als Zwarte Piet. Altijd heel druk en hectisch. Maar na 6 december kwam er rust en gelijk de Kerst!
Dan waren we weer vaker thuis en samen. Wij deden dus ook niet aan sinterklaascadeautjes maar met Kerst kregen wij pakjes onder de boom. En dat doen we nu nog steeds. Sinterklaas wordt hier in huis een beetje overgeslagen en gaan gelijk op voor de kerst. Wel heb ik altijd als stelregel gehad dat pas na 5 december de kerstboom mag staan. Ik weet niet of ik mij aan deze regel ga houden dit jaar 🙂

 

 

Facebook Comments